Бањалучки музичар Бојан Маџар објавио нови сингл "Лагани рад"

Б.П.
Foto: Бојан Маџар

БАЊАЛУКА - Пјевач и текстописац из Бањалуке Бојан Маџар, под псеудонимом Здоје објавио је свој други сингл, назван "Лагани рад", који стиже двије године након нумере "Моћни понедељак".

Спот за ову пјесму објављен је на његовом "Youtube" каналу, а како је Маџар појаснио, пјесма је имала чудан пут до од настанка, до добијања свог финалног облика, бар што се музичког дијела тиче. 

"Прво је настала ливе верзија, по теми и идеји Стефана Никића, клавијатуристе бенда „Balkan Express ". Међутим, нешто ми није дало да се ту смирим, па сам све препустио у руке Марка Тице, који је наново урадио све од нуле, музику, аранжман, а и продукцију и одушевио ме као и сваки пут, својим талентом и музичком ширином. Текст за пјесму сам писао ја, а још је и вокални допринос као шлаг на крају дала Милена Врањковић. Режију спота, као и камеру и монтажу "потписује" Александар Новаковић" казао је музичар.

Када је ријеч о настанку текста, Маџар објашњава да су стихови пјесме настали као револт на један коментар на "Youtube" каналу.

"Текст је настао као револт на коментар испод мог првог сингла 'Моћни понедељак', па се тако и рима у којој се помиње Чарли Шин, односи на одавање поштовања бенду 'Брутал Протест', јер је тај коментар садржао поређење њих и мене. У том  моменту ми је то засметало и тригеровало да напишем текст у ком је порука свима да се опусте и уживају у ономе што имају, јер је увијек теже градити своје него кудити туђе. "Лагани рад" у ствари приказује како је тежак пут до спознаје о истинским вриједностима" испричао је Бојан.

Инспирација је, додаје он, у његовом случају нешто што је увијек присутно, а стваралачки процес, првенствено што се писања текста тиче је прилично једноставан. 

Овај музичар објашњава да пише свакодневно и не ослања се превише на таленат, већ на континуитет у писању и исказивању мисли и емоција кроз ријечи.

"У текстовима које потписујем као Здоје, трудим се да углавном шаљем позитивну поруку. Здоје је неки лик који живи негдје у мени и конкретан је само на папиру, јер увијек зна како би требало, а често ја нисам у стању да спроведем те његове мудролије у реалном животу. Могу рећи да се у текстовима бавим собом, шаљем себи поруку коју бих волио да сваки човјек чује и примјени у свакодневици" објашњава Бојан.

Спот за пјесму "Лагани рад" је већ својеврсна најава за будуће дане,  и неке нове музичке творевине које планира да ствара са добро познатим тимом људи.

У споту се појављују Драженко Копуз, Дарко Караћ и Огњен Тадић, с којима сам заједно радио пјесму "Рокстар", која ће ускоро угледати свјетлост дана, опет под продуцентском палицом Марка Тице. 

Даље само знам да ћу настојати да уживам у стварању музике са људима које волим и с којима уживам у сваком моменту процеса стварања - најавио је Бојан. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Отворен "EXIT"
Отворен "EXIT"
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана