Бањалучке диве пјевају своме граду

Мирна Пијетловић
Бањалучке диве пјевају своме граду

БАЊАЛУКА - Хуманитарни концерт "Бањалучке диве своме граду" биће одржан сутра у 20 часова на Великој сцени Народног позоришта Републике Српске, а приходи од продаје улазница намијењени су Одјељењу интензивне његе дјечије клинике Универзитетског клиничког центра Бањалука.

На концерту ће наступити Радмила Смиљанић, Дуња Симић, Љиљана Винклер, Лидија Пајић, Миљана Брезичанин и Ана Симанић.

Тенор Александар Маневски наступиће као гост, уз клавирску пратњу коју чини Арсен Чаркић и Дарио Хумењук, а концерт ће својим присуством увеличати и глумци Добрица Агатоновић, Ђорђе Марковић и Горан Јокић.

Према ријечима директора националног театра Ненада Новаковића, овим концертом су жељели да обрадују све даме и приреде им овај концерт као поклон за 8. март, Дан жена.

- Све даме су радо прихватиле ту идеју, као и њен други, хумани сегмент, те се у ту сврху одрекле свог хонорара. Ови прелијепи гласови пјеваће свом граду и показаће му да су ту уз њега и да пјесмом желе да га оплемене - рекао је Новаковић.

Како је истакла оперска дива Дуња Симић, без размишљања се радо одазвала иницијативи Ненада Новаковића, те је нарочито захвалила гостима из Београда који су одвојили своје вријеме за наступ у Бањалуци.

- Надам се да ће оваквих иницијатива бити више у будућности, јер је Бањалука заслужила да слуша оперу чешће. Треба покушавати концертима наметнути култ опере публици, који још није заживио у Бањалуци, а искрено се надам да хоће - додала је Симићева.

Директор Универзитетског клиничког центра Бањалука Брано Топић захвалио је свима у име дјеце који су пацијенти педијатријске клинике, на предивној иницијативи за сјајни програм који су осмислили наши умјетници да би им несебично помогли и олакшали им лијечење.

ПРОГРАМ

Програмом су предвиђене арије из опера "Кармен", "Травијата", "Турандот", "Дон Пасквале", "Фауст" и "Кавалерија Рустикана" затим композиције "Нимфа" Петра Крстића, "Аман дјевојко" Петра Коњовића, те "Незахвално срце" Салватореа Кардиља. Добрица Агатоновић ће говорити пјесму "Сузе" Алексе Шантића, а Ђорђе Марковић "Гавран" Едгара Алана Поа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана