Бањалучка филхармонија одржала концерт у Братунцу

Агенције
Бањалучка филхармонија одржала концерт у Братунцу

Братунац - Гудачки састав бањалучке филхармоније одржао је концерт у Братунцу у оквиру пројекта “Децентрализација умјетничке музике у Републици Српској”, преносе агенције.

На синоћном концерту изведена су дјела Волфганга Амадеуса Моцарта, Антона Дворжака, Франца Шуберта и композиција “Танго” Горана Бреговића.

Директор бањалучке филхармоније Иван Оташевић рекао је да су у оквиру овог пројекта, у јесењем дијелу сезоне, одржани концерти на Сокоцу и Власеници, а да се пројекат завршава концертом у Вишеграду 1. децембра.

Концерт бањалучке филхармоније у Братунцу је прва културно–музичка манифестација одржана за посљедњих осам година у овом граду, јер се чекало да на згради Дома културе буду завршени радови на проширењу и обнови.

- Изузетно нам је драго да први наступамо у овој изванредној сали, гдје су остварени сјајни услови и одлична акустика па имам осјећај да свирамо у Бечу - каже Оташевић.

Пројекат “Децентрализација умјетничке музике у Републици Српској” реализује се под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске и града Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана