Бане Лалић, фронтмен групе МВП: Поруке љубави и позитивне енергије

Сања Јокић
Бане Лалић, фронтмен групе МВП: Поруке љубави и позитивне енергије

Нови албум београдског бенда МВП изаћи ће 23. јуна за MTV, а инспирацију за пјесме чланови групе су, према ријечима фронтмена Банета Лалића, пронашли у животу и људима око себе.

- На новом албуму показаћемо колико смо сазрели као музичари - рекао је "Гласу Српске" Лалић.

Сингл бенда МВП "Целу ноћ и цели дан" мјесецима није силазио са врхова домаћих топ-листа, а на "Јутубу" погледало га је више од два милиона посјетилаца. Тренутно је бенд у врху домаћих топ-листа са пјесмом "Ти то зовеш љубав" коју су отпјевали заједно са репером Груом.

- Публици смо познати по нумери "Целу ноћ и цели дан" у којој смо окупили најпозитивније личности из нашег јавног живота, од славног Миње Суботе који је све одушевио, до Груа, чланова групе "Негатив", Сергеја Трифуновића те многих других.. . Све су то људи које цијеним и волим и част ми је што их имам за пријатеље - истакао је Лалић.

Према његовим ријечима, иако су слушаоцима препознатљиви по том лепршавом љетном хиту, нови албум биће мјешавина знатно "чвршћих" реп и хип-хоп звукова.

- Други албум је много озбиљнији у односу на први у сваком погледу јер и ми смо сазрели. Ипак, остајемо доследни својој животној филозофији кроз коју шаљемо поруку доброте, љубави и позитивне енергије - рекао је Лалић.

Нагласио је да послије издавања другог CD-а група планира турнеју широм Балкана и да једва чека да посјети Бањалуку.

- Детаље у вези са наступом пред бањалучком публиком још увијек не могу да кажем, али оно што је сигурно јесте то да ће ми бити задовољство да гостујем код вас - додао је Лалић.

Нагласио је да је сигуран у то да бенд својим фановима преноси добру поруку.

- Наша жеља и јесте да померамо границе у музици враћајући их. Јер данас сви померају границе и иду, а не знају ни они где више иду. Ми желимо да померамо границе, али враћајући их на нека нормална времена где песме носе неке позитивне и нормалне поруке, из којих људи могу нешто да науче - рекао је Бане Лалић.

Поред тога што је кантаутор, Лалић се опробао и у улози водитеља у репортажи "Бане Лалић студија" у којој гледаоце упознаје са љепотама свјетски познатих егзотичних локација.

- Потрудио сам се да спојим лепо и корисно тако да сам направио емисију у којој ћу представљати разне туристичке дестинације те ће сви који ме буду пратили, моћи да виде гдје је лепо отићи за време одмора - нагласио је Лалић.

Значење

Лалић је појаснио да МВП значи "Ми волимо пршуту".

- И не само то, ја лично волим староградску музику, старе народне песме и боемски живот, па се на крају нашег спота за пјесму "Целу ноћ и цели дан" појављују и тамбураши који целој причи дају посебан "шмек" - истакао је Лалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана