Бајага очекује хит у филму Душка Ковачевића

Танјуг
Бајага очекује хит у филму Душка Ковачевића

БЕОГРАД - Музичар Момчило Бајагић Бајага урадио је музику, али и неколико пјесама за нови филм редитеља и сценаристе Душка Ковачевића "Није лоше бити човек", који би премијеру требало да има на јесен.

"Мислим да ће Душко да има један велики хит у филму ''Није лоше бити човек''. Могу само да кажем да се ради о дуету. И да не певам ништа у том филму. Имамо једну баш добру ствар и она ће ићи за трејлер", рекао је Бајагић агенцији Танјуг.

Бајагић је већ радио музику за Ковачевићев филм "Професионалац" (2003), из кога је остала популарна песма "Пада влада", а потом се на албуму Бајаге и инструктора "У сали лом" (2018) нашла пјесма "Ноћима сањам", за коју је поново Бајагић писао музику на Ковачевићеве стихове.

"Не могу да кажем да је ''Није лоше бити човек'' музички филм, али има јако пуно музике. Има три, четири песме, углавном све на Душкове текстове, а ја сам компоновао музику. То је тако увек код Душка. Тако је било за ''Професионалца''. Много ми је драго кад редитељ напише текст. Он најбоље зна какав текст треба да буде за његов филм", рекао је Бајагић.

За "Није лоше бити човек", Бајагић је компоновао "доста инструменталне музике", а приликом снимања помагали су му Инструктори, клавијатуриста Саша Локнер и као аранжер, и гитариста Марко Њежић Кића.

Бајагу и инструкторе очекује 16. јула велики београдски концерт на стадиону "Ташмајдан", а овог лета ће наступати и 24. јуна на Арсенал фесту у Крагујевцу, 26. јуна на Љетњој позорници на Палићу, 4. јула на "Данима Вајферта" у Панчеву и 14. августа на "ОК фесту" на Тјентишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана