"Бајага и инструктори" концертом на Ушћу прославили 40. рођендан, ову пјесму посветили су Бори Чорби

Танјуг
"Бајага и инструктори" концертом на Ушћу прославили 40. рођендан, ову пјесму посветили су Бори Чорби

БЕОГРАД- Рок састав "Бајага и Инструктури" одржао је синоћ концерт на београдском Ушћу у оквиру турнеје "Само нам је љубав потребна" са којим су обиљежили четири деценије постојања.

Концерт је, уз нестрпљење неколико десетине хиљада посјетилаца, започео пјесмом "Град".

-Хвала сто сте дошли на 40. рођендан нашег бенда. Ви знате колико ми волимо Београд - поручио је кратко Бајага који је дочекан уз гласне овације.

Услиједила је пјесма "Змај од ноћаја", а затим и "Са друге стране јастука" са истоименог албума који је снимио 1985. године који су продуцирали Корнелије Ковач и Саша Хабић.

Програм је настављен уз пјесме "Берлин", "Марлена", "Пољуби ме", "Текила герила" са албума "Позитивна географија" са којим је Бајага дебитовао 1984. године и започео соло каријеру.

Публика је углас пјевала уз пјесму "Године пролазе".

Међу пјесмама које су обиљежиле његову богату дискографију биле су и "Ред и мир", "Још те волим"..

Пјесму "Када ходаш" посветили су фронтмену групе "Рибља чорба" Бори Ђорђевићу који се налази у болници у Словенији уз ријечи: "Другу Бори да победи".

Ту пјесму је написао Момчило Бајагић Бајага.

Други дио концерта обиљежиле су пјесме "Лепа Јања рибарева кћи", "На врховима прстију", "Живот је некад сив, некад жут", "Кад моје уши чују"...

Пјесму "220 у волтима" Бајага је извео уз чланове прве поставке бенда, Мирослава Цветковића Цвелета и Владимира Неговановића Нелета, док је пјесму "Јахачи магле" извео у дуету са Дејаном Цукићем.

"Веселу песму" извео је уз подршку Саше Локнера.

Услиједиле су и пјесме "Двадесети век", "Плави сафир", док је публика пјесму "Ти се љубиш на тако добар начин" дочекала уз одушевљење.

Пјесму "Не верујем" извео је у дуету са Владимиром Неговановићем.

Уз њежан звук пјесме "Зажмури", публика је са лампама на телефонима испратила нумере, док су ватромети на бини додатно уљепшали концерт који се полако завршавао.

Крај концерта обиљежиле су пјесме "Моји су другови", "Дарја", "Тишина", "Од кад тебе волим", "Воз", "Тамара", "442 до Београда" и "Само нам је љубав потребна".

Концерт је пар сати прије наступа отворили бенд "Драм", а након њих наступили су и "Артан Лили" и "Краљ Чачка".

Публика је имала прилику да ужива у пјесмама са тринаест студијских албума који су обиљежили каријеру бенда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана