Асоцијација композитора - музичких стваралаца БиХ: Саши Павловићу награда “Владо Милошевић”

Агенције
Асоцијација композитора - музичких стваралаца БиХ: Саши Павловићу награда “Владо Милошевић”

БАЊАЛУКА - Проф. др Саша Павловић добитник је награде “Владо Милошевић” Асоцијације композитора - музичких стваралаца Босне и Херцеговине (АМУС) за музичку публицистику и музикологију за 2020. годину.

Павловић је аутор великог броја научних и стручних радова из области музичке педагогије, звучних и штампаних музичких публикација, примјера за такмичења из солфеђа као и великог броја аранжмана за разне музичке саставе и позоришне представе. Руководилац је и реализатор бројних семинара, педагошких и умјетничких пројеката и члан жирија на различитим музичким фестивалима и такмичењима. Као музички извођач и умјетнички руководилац СПД “Ива” реализовао је велики број концерата у земљи и иностранству. Добитник је бројних награда и друштвених признања у области музичке педагогије, музичког стваралаштва и за промоцију и очување традиционалног музичког блага. 

Педагошку дјелатност обављао је у основним и средњим музичким и општеобразовним школама као наставник више предмета на простору Републике Србије и Републике Српске. Од 2003. године запослен је на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана