Амирин севдах из срца и душе за Бањалучане

nezavisne.com
Амирин севдах из срца и душе за Бањалучане

Бањалука - Краљица севдалинки, како је многи називају, интерпретаторка изузетних вокалних способности, Амира Медуњанин наступа вечерас на Љетној позорници тврђаве Кастел у Бањалуци.

Да ово неће бити обично музичко вече било је јасно већ по најавама у којима је стајало да ће уз Медуњанинову наступити и Бањалучка филхармонија, чувени џез пијаниста Бојан Зулфикарпашић, гитариста Анте Гело и контрабасиста Звонимир Шестак.

Концерт на Кастелу, био је одлична прилика за представљање њеног новог албума “Асцендинг”, па је тако бањалучка публика имала прилику да ужива и у неким новим пјесмама.

Ипак, “Мој дилбере” је очекивано опустила атмосферу, а на прве стихове “Снијег паде на бехар на воће”, “Храна од одбора” и “Кафу ми драга испеци” публика је већ увелико пјевала са Амиром. Осим надахнуте интерпретације Амира је показала своју неизмјерну духовитост и спонтаност у комуницирању с публиком, доживљавајући је као своје најближе.

“Прије неколико година сам имала концерт у Ариљу и најела сам се буба и комараца, а кажу ми да су то протеини, па ја сам се онда обезбиједила за три године”, испричала је ова врхунска вокална умјетница једну од анегдота са концерата, што је публика срдачно поздравила смијехом и аплаузима.

Комарци ово вече не сметају ни публици, ни Амири, ни умјетницима који је прате јер је њен севдах из срца и душе једино на шта се може обратити пажња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана