Aмаро дел- VIDEO

Глас Српске
Aмаро дел- VIDEO

Сви они који су били овога викенда на београдском сплаву "Леонардо" свједоци су да је бенд "Aмаро дел" још једном доказао да је "краљ" најлуђих журки.

Упечатљив наступ пјевача Бранислава Спасојевића и Милене Божовић, свирка за богове, као и на свим концертима "Aмаро дела", бацили су госте "Леонарда" у потпуни емотивни транс.

Џипси бенд којег чине музички образовани људи одавно се попео у сам врх српских етно-група, а сви они који су их икада уживо слушали знају да им то мјесто заслужно припада, јер квалитет "Aмаро дела" не среће се свакога дана.  

Као и на свим претходним свиркама на сплаву и овога викенда "Aмаро дел" одсвирао је четири блока ромске музике од по 45 минута. Свирали су и пјевали пјесме Рома из Мађарске, Румуније, бивше Југославије, Русије, Пољске, Индије, Aзербејyана, Француске и Молдавије. Оне познате, али и оне које је Бане скупио и обрадио лутајући по чергама широм свијета.

Када су завршили, а било је то око три ујутро, на "Леонарду" тријезних није било. Они који нису пили рујно вино, тумарали су опијени емоцијом коју искрено, директно и без задршке  убризгава "Aмаро дел". То је очигледно рецепт који им је обезбиједио трајање и сјај који не гасне пуне 22 године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана