Aлиша Киз у Београдској арени

Ернест Бучински
Aлиша Киз у Београдској арени

Београд - Једна од најпопуларнијих музичарки и композиторки на планети Aлиша Киз, наступиће у вечерас /субота/ у 20 часова у "Београдској арени".

Вишеструка добитница престижне музичке  награде "Греми", београдској публици ће се представити пјесмама са најновијег албума "As I Am ". Од агенција смо сазнали да ће сви захтјеви које је Aлиша поставила организаторима концерта бити испуњени, па ће тако популарна пјевачица имати клавијатуре у хотелској соби, као и у гардероби у "Aрени", како би јој омиљени инструмент био надохват руке у сваком тренутку. Aлиша Киз се од клавира, иначе, не одваја од своје седме године тако да и није чудо што тамнопутој умјетници толико значи да јој инструмент увијек буде при руци. Извори блиски пијанистици кажу да Aлиша спада у оне умјетнике којима идеје за пјесме надолазе када су највећем "метежу", нарочито пред концерте, па је добро када се у том тренутку нађу испред инструмента да све то уједно и искомпонују.

По броју хитова које је Aлиша написала могло би се рећи да је нон-стоп у некој трци. Од свог дебија 2001. године, албума "Song in a Minor" ова рођена Њујорчанка направила је незапамћен број хитова и постигла фантастичан успјех, продавши преко 20. милиона албума широм свијета. "Song in a Minor", гдје је био и њен ауторски хит "Фаллин", продат је у више од 10 милиона примјерака и добио пет "Гремиија" , мећу којима и "Best New Artitst " и "Best R&B Album ". Услиједио је диск "The Dairy od Alicia Keys" 2004. године, који је до данас остварио седмоструки платинсти тираж, награђен је са четири "Греми" награде, и избацио хитове попут "If I Ain’t Got You", "You Don’’t Know My Name" и "Karma". Објављивањем акустичног снимка 2005. године, продатог у два милиона примјерака, Киз је постала први женски р&б извођач чији су албуми три пута узастопно дебитовали на првом мјесту "Билбордове" листе албума.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана