Aки Рахимовски: Не постоји лоша публика, само лоши извођачи

Сања Јокић
Aки Рахимовски: Не постоји лоша публика, само лоши извођачи

Безгранично давање публици је оно што највише волимо, а то заједништво на наступима се осјети већ послије прве отпјеване пјесме. Не постоје одвојено "Парни ваљак" и публика јер је то све један "ваљак" који траје дуже од три деценије.

Рекао је то "Гласу Српске" лидер бенда "Парни ваљак" Aки Рахимовски.

- Не постоји лоша публика већ само лоши извођачи, па се и ми из тог разлога трудимо да свирамо најбоље што можемо, искрено и са осјећајем. То је разлог што нас људи воле и увијек нам се враћају - рекао је Рахимовски изразивши задовољство недавно одржаним концертом на платоу тврђаве Кастел у Бањалуци, гдје је у њиховом извођењу уживало 10.000 људи.

Не крије да му импонује то што овај бенд, који је један од најпопуларнијих на простору бивше Југославије, слушају и нове генерације, које су одрастале у протеклих 20 година колико "Парни ваљак" није гостовао у Бањалуци или Београду.

- То нам даје подстрек и жељу да идемо даље. Важно је да ми и послије свих ових година имамо шта да кажемо, а нарочито на свом новом албуму који ће изаћи крајем овог мјесеца. Новотарија на новом музичком издању свакако ће бити, али немамо намјеру да радикалније мијењамо звук, јер зашто мијењати нешто што је добро. Са сваким новим пројектом направимо помак у маштању јер музика је креативна ствар - истакао је Рахимовски.

Према његовим ријечима, сваки концерт "Парног ваљка" је улагање у будућност, а бенд код публике има велики кредит који се може потрошити преко ноћи.

- Сваки сљедећи наступ је кредит за доћи поново, зато смо и ми овим бањалучким концертом задали себи циљ да се покажемо у најбољем свјетлу како бисмо и следеће године направили сличан спектакл - казао је Рахимовски.

Када је ријеч о соло пројектима у којима се опробао и на којима је изразио другачији поглед на музику, Рахимовски каже да је на њему, као пјевачу, била велика одговорност, али и страх од поређења његовог соло остварења са оним што ради "Парни ваљак".

- У сваком случају, публика га је добро прихватила али ја не могу побјећи од свог вокала који је заштитни знак и "Парног ваљка" - појаснио је Рахимовски.

Хуманост

Рахимовски каже да се бенд веома радо бави хуманитарним радом.

- Радо учествујемо у многим хуманитарним акцијама јер божија ствар је бити у могућности да музиком и пјесмом помажеш људима. Добро је чинити добро, а кад направимо нешто позитивно, осјећамо се задовољно и испуњено. Зато смо увијек спремни да подржимо оне којима је то најпотребније - рекао је Рахимовски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана