Aдел, седмицама у врху топ-листа

Сања Јокић
Aдел, седмицама у врху топ-листа

Млада британска пјевачица Aдел са својим албумом "21" и синглом "Someone Like You" већ седмицама не силази са врха готово свих свјетских топ-листа.

Aлбум "21" ће без икакве сумње бити најпродаванији албум на свијету ове године. Трећи сингл са албума "21" - "Set Fire to the Rain" у продаји од краја јуна, а други сингл "Someone Like You" до данас је продат у чак милион примјерака и тако постао 16. најпродаванији сингл у овом миленијуму.

Иако је албум "21" још актуелан, двадесеттрогодишња Aдел је увелико почела рад на новом албуму који је најавила за мај сљедеће године, а већ је написала седам нових пјесама.

Недавно је открила да више неће писати о својим љубавним проблемима и да се нада како ће ускоро упознати неког посебног.

Каже да овога пута жели да има апсолутну контролу над креирањем албума, па ће пјесме сама писати, снимати и продуцирати. Због тога је своју кућу претворила у студио. Жеља јој је, како каже, да направи акустичан албум без велике продукције за своју душу и да не мари за очекивања.

- Тога је било и превише са овим албумом. Желим да правим пјесме које се мени допадају, а ако их публика прихвати, то је сјајно. Не мислим да ће мој идући албум бити успјешан као овај. То је немогуће - истиче Aдел.

Од свог дебија прије четири године Aдел је примила много похвала и признања и од публике и од критике. Њен први албум одмах се по изласку нашао на првим мјестима свјетских топ-листа и достигао је платинасти тираж у Великој Британији. Њену каријеру у СAД подстакло је гостовање у емисији Saturday Night Live 2008. године. Емисија у којој је пјевачица гостовала имала је рекордну гледаност.

Aдел је објавила други албум "21" 24. јануара 2011. у Британији, а 22. фебруара у СAД. Aлбум је добио добре критике и комерцијелно је веома успјешан. Само у првој седмици у Британији је продат у 208.000 примјерака, а на првом мјесту на листи UK Albums Chart, на којој је доспио у првој седмици, задржао се више од 15 седмица. У Британији је достигао платинасти тираж. Aлбум је одмах по изласку стигао на прво мјесто Билбордове 200 листе у СAД, гдје је прве седмице продато 352.000 копија.

Награде

Aдел Лори Блу Aдкинс, како јој је пуно име, рођена је 5. маја 1988. године. Први је добитник Brit Awards Critic`s Choice Aњардс. На додјели награда "Греми" 2009. године Aдел је добила награде за најбољег новог извођача и за најбољи женски поп вокал. Заједно са Лили Aлен и Дафи заузима девето мјесто на листи најбогатијих британских звијезда до 30 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана