Зворник: Отворена изложба слика “Поред и изнад реалног свијета”

Срна
Зворник: Отворена изложба слика “Поред и изнад реалног свијета”

ЗВОРНИК - У зворничком Дому омладине вечерас је отворена прва самостална изложба слика под називом “Поред и изнад реалног свијета”, аутора Младена Секулића из Милића.

На изложби је постављено двадесетак слика овог аутора, који, како је рекао, има укупно тридесетак радова сликарског правца реализма.

Секулић је навео да је у његовим радовима заступљен реализам, сликање збиље и додао да ће у неком наредном периоду тежити хиперреализму.

“Одлучио сам се за сликарство, јер сам хтио да покажем себи да могу да урадим све што хоћу, без обзира на мој хендикеп који имам, јер тиме желим да се остварим за оно што волим и да сликом то покажем”, рекао је Секулић.

Истичући да је заволио сликарство од ране младости, Секулић је рекао да се у посљедњих седам година почео озбиљније бавити овим послом, што је резултирало првом самосталном изложбом.

“Вријеме које оставим радећи на слици зависи од расположења, мотива и величине слике”, рекао је Секулић и додао да је то вјечито питање, али готово небитно, јер је најважнији крајњи производ уколико је аутор задовољан, без обзира на проведено вријеме стварања.

Дарко Јурошевић из Милића, професор ликове културе и ментор Секулићу, рекао је да је предложио овом умјетнику да уђе у свијет сликарства, јер је показивао извјесни таленат у овој области.

“У почетку је било прилично тешко, али је Секулић прихватио изазов и на велико задовољство успио у свијету сликарства, што показује и ова самостална изложба, којој је претходило седам година упорног рада”, рекао је Јурошевић.

Он је нагласио да је у том времену Секулић савладао технику сликања, композицију, мотиве, достижући у том погледу завидан успјех.

“У наредном периоду предстоји нам дубљи ликовни процес стварања у сликарству и из сликарског реализма постепено ћемо прећи у хиперреализам”, рекао је Јурошевић.

Изложба ће бити отворена седам дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана