Зворник: Отворена изложба посвећена Достојевском, као и поставка нових наслова

Срна
Зворник: Отворена изложба посвећена Достојевском, као и поставка нових наслова

ЗВОРНИК - У зворничкој Народној библиотеци вечерас је отворена изложба нових наслова који су набављени у овој години, као и изложба под називом “Утицају Достојевског на српску културу”.

Директор Народне библиотеке Нега Стјепановић рекла је новинарима да је изложба посвећена Фјодору Михајловичу Достојевском постављена у овој години, када се обиљежава 200 година од његовог рођења и 140 година од смрти.

“Великан руске књижевности у 19. вијеку-Достојевски, заслужује да изложимо његова дјела, јер је дао огроман допринос на свеукупни развој књижевности уопште”, рекла је Стјепановићева.

Према њеним ријечима, Народна библиотека је у овој години набавила нешто више од 1.450 нових наслова, али много већи број књига за читалачку публику свих узраста.

Истичући да је Градска управа Зворник издвојила око 9.000 КМ за Народну библиотеку, Стјепановићева је рекла да је један дио новца утрошен за набавку књига, а други за уређивање новог простора у који је смјештена завичајна збирка те да се планира да уреде и читаоницу за завичајну збирку, јер се ова дјела не моги износити из библиотеке.

“Набавна политика, када је у питању библиотечка грађа, веома је важна зато што поштујемо жеље наших корисника као и све оно за чиме искажу потребу, па се трудимо да те књиге врло брзо набавимо”, рекла је она.

Стјепановићева је нагласила да се посебна пажња посвећује најмлађим читаоцима набавком нових лектира, али и наслова који нису у обавезној школској лектири.

Она је истакла да је Народна библиотека, у оквиру изложбе наслова, нагарадила пет најактивнијх читалаца који су у овој години прочитали највише књига.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана