Зворник: Ноћ књиге за кориснике услуга

Срна
Зворник: Ноћ књиге за кориснике услуга

Зворник - "Народна библиотека и музејска збирка" Зворник оранизовала је вечерас манифестацију под називом "Ноћ књиге", с циљем да се књига приближи корисницима свих узраста.

Директор "Народне библиотеке и музејске збирке" Нега Стјепановић рекла је новинарима да је ова уставова са овом активношћу почела прошле године и подсјетила да се ова манифестација у регији одржава већ 14. година.


Стјепановићева је истакла да је организовање ове манифестације још један од начина да се суграђани подсјете на значај књиге и на "Библиотеку" која је ту ради њих.

Она је подсјетила да је један дио изложених књига посвећен и обиљежавању 400 година од смрти Вилијама Шекспира и Мигела де Сервантеса који су оставили неизбрисив траг својим књижевним дјелима.

Стјепановићева је рекла да запослени у "Библиотеци" настоје да обезбиједе нове и актуелне наслове, али и да организјују промотивне акције за што већи броје корисника ове установе.

Према њеним ријечима, корисници библиотеке ће, у оквиру ове манифестације, моћи да се учлане у "Библиотеку" по 50 одсто нижој цијени, односно за 7,5 КМ, умјесто 15 КМ, колико износи годишња чланарина.

Осим изложених књига, грађанима ће бити дијељени флајери са насловима које "Библиотека" препоручује за читање у љетњем периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана