Зворник: Акција Порука читаоцу

Срна
Зворник: Акција Порука читаоцу

Зворник - У Народној библиотеци Зворник данас је почела акција под називом "Порука читаоцу", чији је циљ да укаже на вриједност читања и чувања књига.

Директор Народне библиотеке Нега Стјепановић рекла је новинарима да сваки корисник библиотеке када узме књигу на читање има у рукама једну од безброј књига које је измислио човјеков ум и даровао читаоцу да се користи њеним вриједностима.


"Тај 'прозор у свијет' омогућује читаоцима да дођу до нових сазнања и прошире и обогате стара", рекла је Стјепановићева и додала да у свакој књизи има нешто корисно што може свакога поучити, или нешто лијепо што произилази из утисака које књига пружа.

Наводећи да књигу треба на вријеме вратити у библиотеку, јер оно што је корисно једном читаоцу, треба сутра да користи и другима, Стјепановићева је подсјетила да књигу, која дарује својим вриједностима, читалац треба да чува и штити од прљања, исписивања њених страница и кидања листова.

"Читалац треба да воли књигу, да јој узврати пажњом и да цијени њену улогу у животу", рекла је Стјепановићева и подсјетила да ће сваки посјетилац библиотеке, у вријеме трајања ове акције, добити краћи текст у којем стоје упутства за чување књига.

Акција ће трајати до 18. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана