Званично отворен Седми Дукатфест

СРНА
Званично отворен Седми Дукатфест

Бањалука - Представљањем фолклорних ансамбала из Италије, Аргентине, Аустрије, Македоније и Републике Српске, испред храма Христа Спаситеља у Бањалуци вечерас је свечано отворен Седми међународни фестивал фолклора "Дукатфест".


Директор Фестивала Наталија Тривић рекла је да се ове године ова смотра фолклора одржава под мотом "Дукатфест за хуманост", јер ће средства прикупљена продајом улазница за централно фестивалско вече бити донирана страдалим у поплавама у Шамцу, Бијељини и Добоју.

"Фестивал ће бити ревијалног и хуманитарног, а не такмичарског карактера. Централно фестивалско вече биће одржано сутра у Спортској дворани жОбилићевож са почетком у 21.00 час, а цијена улазница је пет КМ", рекла је Тривићева.

Отварању фестивала, који се одржава под покровитељством Владе Републике Српске и градова домаћина, претходио је дефиле учесника од Трга Крајине до храма Христа Спаситеља.

Овогодишњи "Дукатфест" почео је синоћ у Модричи, концертом ансамбла "Арберсхере" из Италије, а осим Бањалуке и Модриче, домаћини фестивала биће и Прњавор и Градишка.

На Фестивалу учествују ансамбли "Арбесхере" из Италије, "Сантјаго дел Естеро" из Аргентине, "Хенгберг" из Аустрије, "Дуо Белегзија" из Македоније, КУД "Веселин Маслеша" из Републике Српске и културно умјетничка друштва и етно-групе из Бањалуке, Модриче, Прњавара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана