Зубин Мехта шаље ријечи подршке поводом одласка Тасовца

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Индијски диригент Зубин Мехта, као један од најбољих пријатеља недавно преминулог директора Београдске филхармоније Ивана Тасовца, упутио је ријечи подршке поводом вечерашњег концерта који оркестар изводи у Коларчевој задужбини под диригентском палицом шефа-диригента Габријела Фелца.

"Овом веома важном приликом, када маестро Фелц диригује дивном Београдском филхармонијом на овом као и сваком концерту посвећеном мом великом пријатељу Ивану Тасовцу, поздрављам све музичаре велике Филхармоније, мог драгог колегу Габријела Фелца, као и све Иванове пријатеље присутне на концерту и увјеравам вас да сам у мислима са вама", поручује Мехта и додаје да такође "грли Иванову супругу Марију и дјецу".

"Молићу се да се Иванова жеља за новом концертном двораном испуни и обећавам да ћу на све начине да подржим остварење овог његовог сна", навео је Мехта.

Београдска филхармонија и Габријел Фелц ће вечерас у Коларчевој задужбини извести деведесетоминутну Малерову "Симфонију број 6", познату и као "Трагична симфонија" - капитално дело симфонијске литературе, мрачно и злослутно, истовремено је грандиозна прича о борби хероја са судбином. Како је најављено, сви будући наступи оркестара биће Тасовцу у част.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана