Зоранов брк Александру Стојковићу

Срна
Зоранов брк Александру Стојковићу

Зајечар - Громогласним аплаузима пете вечери фестивала Дани "Зорана Радмиловића" публика је наградила одличну игру ансамбла Народног позоришта РС који је извео комад "Синови умиру први" у режији Марка Мисираче.

"Зоранов брк" за снажно и сугестивно тумачење Мићуна у комаду Мате Матишића добио је глумац Александар Стојковић.

- Представа Марка Мисираче је једноставна и ефектна. Прича држи пажњу, а актери, превођени Александром Стојковићем (Мићун), Бошком Ђурђевићем (Лука) и Љубишом Савановићем (Божо) су у импресивној концентрацији и надахнућу за одличну колективну игру на коју зајечарска публика није остала равнодушна. Сјајна сценографија, костими, једном речју одлична представа - преносе медији у Србији.

Ово је иначе шесто гостовање бањалучког позоришта у Зајечару.

- Тешко је било шта рећи после овакве представе. Некад ћутање говори више од речи - рекао је Давор Марушић, в.д. управника зајечарског позоришта и директор фестивала приликом уручивања захвалнице Народном позоришту Републике Српске за учешће.

Значајна димензија Матишићевог позоришног комада је хумор, сличан горком смијеху. Ископава се тијело мајке мафијаша, да би се њиме трговало у размјени информација о убијенима у рату, којима се гроб не зна. Све има апсурдну страну, па из Београда стиже ратни друг и припрема се ископавање још значајнијих покојника на Новом гробљу. Но, трагедија је неизбјежна, и она ће се, нажалост, на крају и догодити. А очекивала се све вријеме. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана