Зоран Матић објавио књиге о путовањима кроз Балкан

И.Б.
Foto: И.Б.

БАЊАЛУКА - Нове књиге "Путовање кроз Балкан 1" и "Путовање кроз Балкан 2" бањалучког путописца Зорана Матића, као и раније објављен водич "Путовање кроз Босну и Херцеговину" биће представљене публици 3. маја од 20 часова у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

"Путовање кроз Балкан 1" приказује приче о Словенији, Хрватској, Сјеверној Македонији и Албанији, док "Путовање кроз Балкан 2" путнике уводи у љепоте Црне Горе и Србије. 

Након успјешног водича "Путовање кроз Босну и Херцеговину" која приказује 150 туристичких локација и занимљивих мјеста који је продат у више од 5000 примјерака. 

Са ове двије нове књиге овај дио свијета први пут у историји има заједничку трилогију која обједињује све туристичке љепоте и приче које нас чине посебним. 

Главни циљ је да књиге олакшају путовање овим простором, предложе мјеста и авантуре које је Матић доживио током три године интезивног рада и сакупљања материјала. 

- У ове три књиге има успомена и доживљаја за три живота, а једина је мисија и мене и моје књиге да се од сад па надаље вреднују ове љепоте и ова мјеста на нивоу на којем заслужују. Ипак сам ја путник са намјером да људима предложим неке незаборавне авантуре - поручио је Матић.

Ову трилогију дизајнирао је графички дизајнер Дарко Караћ, а књиге се могу наручити контактирајући Матића на друштвеним мрежама (Фејсбук: Зоран Матић, Инстаграм: putnik.namjernik или на мејл адресу [email protected].

Цијена комплета од три књиге је 60 КМ, а поједнично књиге можете наручити по цијени од 25 КМ. 

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана