Златни платан Петру Божовићу и Неди Арнерић

Агенције
Златни платан Петру Божовићу и Неди Арнерић

Требиње - Овогодишњи лауреати награде "Златни платан" су глумци Петар Божовић и Неда Арнерић, саопштено је из прес службе требињског Филмског фестивала.

У саопштењу се наводи да ће традиционалним уручењем награда за изузетан допринос евромедитеранској кинематографији 3. августа на љетној сцени Културног центра Требиња, почети Трећи фестивал европског и медитеранског филма у овом граду.

Током седам фестивалских дана биће приказано двадесетак филмова у неколико програмских цјелина: медитерански филм, европски филм, нови српски филм и Херцеговина на филму.

"И овог пута бројни филмски умјетници, не само из региона већ и шире, радо ће се дружити са домаћинима, не само на сцени већ у неколико широм свијета чувених винарија", наводи се у саопштењу.

Фестивал организују Танграм центар из Београда, Алпе Адриа калчр нетворк /Алпе Адриа Цултуре Нетњорк/ и Културни центар Требиње под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске и Града Требиња, а уз подршку Управе за дијаспору Министарства спољних послова Србије, Електропривреде Републике Српске и Хидроелектрана на Требишњици.

Прошлогодишњи добитници "Златног платана" су Милена Дравић и Франко Неро.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана