Златни Платан Аници Доброј и Ирфану Менсуру

Срна
Златни Платан Аници Доброј и Ирфану Менсуру

Требиње - Награда за изузетан допринос евро-медитеранском филму "Златни платан" ове године иде у руке глумаца Анице Добре и Ирфана Менсура, а биће им уручена на Фестивалу медитеранског и европског филма, који ће од 27. јула до 2. августа бити одржан у Требињу.

Током седам фестивалских дана биће приказано 20 играних, кратких и документарних филмова из Либана, Чешке, Турске, Аустрије, Израела, Македоније, Хрватске, Црне Горе, Србије, Републике Српске и БиХ, наводе из Савјета фестивала.

Љубитељи филма уживаће у требињском Културном центру, на Љетној сцени Дома младих, али и на тераси хотела "Леотар", гдје ће се публика први пут дружити са глумцима, наводе организатори.

"У оквиру фестивала биће приређена и изложба посвећена недавно преминулом глумачком барду - Иву Грегуревићу, док ће у Музеју Херцеговине бити одржана филмска радионица, коју ће водити професори Радослав Владић и Петар Станојловић", најављено је из Савјета фестивала.

Фестивал медитеранског и европског филма, који ће бити одржан под слоганом "У сазвијежђу платана", организују Танграм центар из Београда, "Алпе-Адрија" културна мрежа, "Медитеран центар", Културни центар, Дом младих и хотел "Леотар" из Требиња.

Подршку фестивалу пружиће град Требиња, Министарство просвјете и културе Републике Српске и Управа за дијаспору Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана