Златна сова: Пет писаца у најужем избору

А. М.
Златна сова: Пет писаца у најужем избору

Источно Сарајево - Финалисти конкурса за најбољи необјављени роман "Златна сова" су Бранко Брђанин Бајовић, Ранко Рисојевић и Тања Ступар-Трифуновић из Бањалуке, Жељко Галоња из Градишке и Милан Комленић из Београда.

Саопштио је ово предсједник жирија конкурса у организацији Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево Младен Шукало.

- На конкурс расписан крајем прошле године пристигао је 81 роман. Три најбоља биће изабрана 4. септембра на Дан Завода за уџбенике - подсјетио је Шукало.

Побједник "Златне сове" за 2014. годину добиће десет хиљада марака и објављивање романа у тиражу од двије хиљаде примјерака, као и стотину примјерака одштампаног романа. Друга награда обухвата објављивање књиге у тиражу од 500 примјерака, као и хонорар у износу од три хиљаде марака и 50 примјерака романа на поклон. Роман писца који освоји трећу награду биће одштампан у тиражу од 500 примјерака, а аутор ће добити хонорар од двије хиљада марака, као и 50 примјерака књиге. Осим награђених романа Завод ће, уз сагласност аутора, објавити још три, од жирија најбоље оцијењена рукописа са простора Републике Српске, чији ће у тиражи бити 500 примјерака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана