Златан Видовић награђен на Мостар филм фестивалу

Танјуг
Foto: Агенције

МОСТАР - Глумац Златан Видовић добитник је награде за споредну мушку улогу у филму “Лихвар” Немање Церанића на 15. Мостар филм фестивалу, који је у понедељак свечано затворен пројекцијом филмова “Викенд са ћалетом” и “Одлука.”

Видовић у Церанићевом остварењу тумачи лик Блека, а жири за додјелу овог признања је, између осталог, навео да је овај глумац “показао широку палету глумачких решења у дочаравању лика негативца којег није увек, на прву лопту, могуће препознати као велико зло.”

 “Ово ми је прва филмска награда и посебно ми је значајна јер сам је добио на Мостар филм фесту, фестивалу глумачке игре и глумаца, где постоје само глумачке награде. Стога ми је још већа част и задовољство”, каже Видовић и додаје да је веома поносан на целу екипу која је радила на овом филму. Како он истиче, “Лихвар” му веома значи јер је рађен са пуно ентузијазма и позитивне енергије. “То је први филм који је после короне снимљен у Србији.

Почели смо га током пандемије и завршили након ковида. Урађен је са скромним буџетом, али са великим срцем и великим знањем читаве младе екипе којој, сигуран сам, предстоји блистава будућност”, објашњава Видовић. Видовић је овом приликом истакао и да му веома значи сама улога Блекца. “Веома ми је значајна ова улога јер сам упознао много дивних људи и што сам тумачио лик који је дијаметрално другачији од мене - један лик негативца, човека без скрупула, који се води макијавелизмом, да циљ оправдава средства”, навео је Видовић. Златан Видовић тренутно ради на новом пројекту - филму “Олуја” редитеља Милоша Радуновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана