Завршено снимање филма "Изолација" Марка Бацковића

Танјуг
Foto: Скриншот

БЕОГРАД- Завршено је снимање српског дугометражног играног филма, својевремено подржаног на конкурсу Филмског центра Србије, а у питању је остварење "Изолација" у режији Марка Бацковића, по сценарију Марка Бацковића и Марка Јоцића и са Милошем Биковићем у главној улози, саопштили су данас из Филмског центра Србије.

Биковић је и један од продуцената филма, а игра Јована, млади биолог пун ентузијазма који изненадно добија добро плаћени посао надгледања миграција животиња у шуми.

На удаљеној планини, далеко од цивилизације, смештен у дрвеној колиби преуређеној у научну станицу, његов посао је да води рачуна о одржавању камера које снимају дивље животиње. На снимцима се у једном тренутку појављује мистериозни човјек за кога Јован почиње да сумња да га уходи.

Редитељ Бацковић напомиње да је снимање "Изолације" било веома узбудљиво и захтјевно.

 "Велико задовољство је било радити са Милошем Биковићем који је имао изузетно напоран посао с обзиром да велики део филма игра сам. Милош је велики професионалац и стоички је издржао тешке услове снимања и дубоко верујем направио улогу за памћење. Истакао бих да је сарадња са Миодрагом Крстовићем и Аницом Добром, као и свим осталим глумцима и ауторима била фантастична", каже Бацковић.

Ауторску екипу филма чине директор фотографије Ђорђе Стојиљковић, монтажерка Андријана Крчмар , сценографкиња Сања Булат, костимографкиња Јелена Ђорђевић, маскерка Петра Мацура, композитор музике Никола Јеремић, сниматељ звука Мирослав Гојковић.

Уз Милоша Биковића у главној роли, у "Изолацији" играју и Миодраг Мики Крстовић, Аница Добра, Младен Андрејевић, Марко Мак Пантелић. Филм настаје у копродукцији кућа Викторија Филм (Србија), Архангел Дигитал (Србија), Ливада Продукција (Хрватска), Talking Wolf Productions (Србија). Филмски центар Србије је подржао пројекат овог филма на конкурсу из маја 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана