Завршени “Дани јабуке” у школи “Десанка Максимовић”

Srna
Foto: Srna

ЗВОРНИК - У Основној школи /ОШ/ "Десанка Максимовић" у Челопеку код Зворника данас је завршена петодневна манифестација "Дани јабуке", у оквиру које су били организовани конкурси за литерарне и ликовне радове, као и прављење паноа на којима је централна тема била јабука.

Директор школе Сања Танасковић рекла је новинарима да је органзована и изложба колача, односно разних јела од јабуке која су спремале мајке и баке ученика ове школе.

Истичући да је одзив за прављење колача био изузетан, Танасковићева је рекла да је ова манифестација дијелом и хуманог карактера, јер ће један дио колача бити уручен Центру за подршку дјеци са сметњама у развоју у Зворнику.

"Планирамо да ову врсту хуманитарног рада проширимо наредне године са још једном хуманитарном организацијом на простору града, односно са Удружењем грађана `Звоник` за подршку породицама, лицима и заједници у менталном здрављу", рекла је она.

Танасковићева је рекла да су награђени ученици који су имали најуспјешније ликовне и литерарне радове, као и радове на паноу.

Она је додала да је одржана и приредба коју су припремили ученици, учитељи и наставници на тему јабуке.

"Дани јабуке" у овој школи почели су у понедјељак, 31. октобра.

Танасковићева је подсјетила да се манифестација "Дани јабуке", која се у овој школи организује више од 20 година, није одржавала посљедње двије године због вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана