Завршена Ликовна колонија "Ракани": Девет учесника урадило 20 дјела

Срна
Завршена Ликовна колонија "Ракани": Девет учесника урадило 20 дјела

НОВИ ГРАД - Изложбом радова насталих протеклих седам дана вечерас је у Новом Граду завршена Ликовна колонија "Ракани".

Начелник општине Мирослав Дрљача рекао је и овогодишње ликовно саборовање било успјешно те да су еминентни ликовни умјетници стварали савремена дјела.

"Сигурно је да је све што су доживјели у Новом Граду, на обали Уне утицало на то да створе изузетна дјела", рекао је он.

Директор Културно-образовног центра Дражен Бабић очекује да ће протеклих седам дана умјетницима остати у лијепом сјећању.

"Радови су надахнути природом на шта смо поносни. Овогодишња дјела обогатиће збирку Ликовне колоније жРаканиж", каже Бабић.

Документариста новоградске галерије Мирјана Дрљача рекла је да су ове године своја дјела поред ријеке Уне стварали Саво Рупић из Требиња, Марин Милутиновић и Бранко Јунгић из Бањалуке, Милован Чикић из Градишке, Милош Вучен и Милана Косановић из Приједора, Паша Гицић из Новог Пазара, Сања Ступар и Дарија Вујасин из Новог Града.

"Имали смо девет учесника. Они су урадили 20 дјела", казала је она.

На почетку овогодишње Ликовне колоније Ракани, у градској галерији у Новом Град у понедељак 9. августа отворена је изложба дјела насталих на прошлогодишњем ликовном саборовању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана