Завршен Лут фест у Источном Сарајеву: Гран при комаду Пар ципела

А. М.
Завршен Лут фест у Источном Сарајеву: Гран при комаду Пар ципела

Источно Сарајево - Гран при за најбољу представу 17. међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу "Лут фест" у Источном Сарајеву додијељен је представи "Пар ципела" у режији Тодора Валова, Дечјег позоришта Суботица.

- Од показаних представа на фестивалу жири је једногласном одлуком додијелио ову награду на основу најбоље обједињених компонената једног сценског дјела - наводи се у саопштењу.

Награда за најлутковитију представу припала је комаду "Златокоса" Позоришта из Ниша. Признање за најбољу анимацију отишло је у руке Ангелини Русевој, за улогу пса у представи "Кресиво", Државног луткарског позоришта Сливен, Бугарска. За најбољу креацију лутака награђена је лутка - Стефка Кјувлијева у представи "Љепотица и звијер", Позориште лутака Мостар. Жири, који је радио у саставу Боњо Лунгов, Амела Вученовић и Валентина Фурсова, истакао је у четвртак, на затварању фестивала, да је манифестација била добро организована.

- Имали смо прилику да видимо представе различитих видова луткарских форми. Селекција таквог вида је изузетно добра и квалитетна, неопходна за спровођење једног међународног луткарског фестивала - усаглашен је жири.

Посебно су истакли да не треба изгубити из вида изузетно квалитетан и пажљиво припремљен пратећи програм, који је у себи садржао двије промоције књига, један мастер клас, радионице и, измећу осталог, омогућио учесницима вријеме за размјену мишљења и искустава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана