Завршен "Братуначки стрип фестивал"

Срна
Завршен "Братуначки стрип фестивал"

БРАТУНАЦ - Додјелом захвалница и признања, у Братунцу је данас завршен пети по реду "Стрип фестивал".

У претходна два дана посјетиоци су могли да уживају у изложбама, радовима, радионицама стрипа и цртања са ауторима из наше земље и региона, представљању нових издања и берзи стрипа.

Најмлађи су данас у оквиру "школе стрипа" имали прилику да сазнају више о томе како настаје стрип, који су најпознатији стрип јунаци и како да испричају причу кроз стрип.

Фестивал је прије двије вечери отворен изложбом "15 година Вековника", графичког романа сценаристе Марка Стојановић, а која је била постављена током трајања фестивала.

Предраг Милић, иницијатор и организатор фестивала каже да је ове године фестивал протекао веома добро, иако је лоше вријеме ограничило фестивал на затворени простор те се, због кише, није могла одржати радионица цртања на братуначкој Рајској плажи.

Он каже да након петог издања "Братуначког стрип фестивала" планирају увођење неких новина и обогаћивање фестивалског садржаја како би стрип био тема рада током читаве године, а планирају организовати редовну Школу стрипа за најмлађе и друге активности.

Милић је истакао да интересовање за овај фестивал у Братунцу и окружењу из године у годину расте што је потврдио велики број присутних на вечерашњем отварању програма.

Најбољи радови са братуначке школе стрипа биће објављени у дјечијем стрип магазину "Парабелум јуниор".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана