Завршен 66. Фестивал фестивала: “Вечерња ружа” освојила срца Требињаца

Г.С.
Завршен 66. Фестивал фестивала: “Вечерња ружа” освојила срца Требињаца

ТРЕБИЊЕ - Представа “Вечерња ружа”, коју су одиграли глумци “Театра 011” из Београда, освојила је срца Требињаца. Осим што су добили “Златну маску” за најбољу представу по мишљењу публике на 66. Фестивалу фестивала, смотри аматерских драмских позоришта, освојили су и признање за најбољу епизодну мушку улогу, најбољу костимографију, кореографију и сценографију.

Публика је одгледала укупно седам представа, а стручни жири је најбољим појединцима и позоришним трупама уручио “Златне маске”.

За улогу Хелене глумица овог театра Јована Петровић освојила је “Златну маску” за најбољу женску улогу.

- Сан сваког глумца аматера је да дође у Требиње на фестивал. “Златна маска” је стварно остварење сна, највеће достигнуће у аматеризму и она ми изузетно ласка. Трудићу се да је оправдам - каже Петровићева.

Одигравши представу “Путујуће позориште Шопаловић” глумачка трупа “Драгољуб Милосављевић Гула” из Петровца на Млави први пут се представила на фестивалу позоришног аматеризма у Требињу. Глумица овог позоришта Милица Илић освојила је “Златну маску” за најбољу епизодну женску улогу.

- Наша највећа жеља је била да коначно заиграмо пред требињском публиком. И награда коју сам добила је велико признање и потврда нашег и мога рада - истиче Илићева.

Домаћину, Градском позоришту из Требиња, који је на овогодишњем фестивалу одиграо представу “Помрачење”, припале су четири награде - “Златна маска” за најбољу мушку улогу, најбољу представу у цјелини, награда за најбољу режију и ауторску музику.

Са 66 година традиције Фестивал фестивала је круна позоришног аматеризма. Славни редитељ Егон Савин, који је био предсједник стручног жирија фестивала, истакао је да требињска публика заслужује да након аматерског има и фестивал професионалних позоришта.

Поред “Златних маски”, жири је додијелио и три дипломе заслужним појединцима који су на лијеп начин обиљежили своје учешће у позоришним остварењима. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана