Затворен 15. АРТ симпозијум Јахорина 2017.:Пажњу привукла скулптура из Јапана

Срна
Затворен 15. АРТ симпозијум Јахорина 2017.:Пажњу привукла скулптура из Јапана

Јахорина - Ликовни критичар Војислав Вујановић затворио је петнаесту међународну ликовну колонију "АРТ симпозијум Јахорина 2017", која је окупила 18 сликара, вајара, графичара и ликовних критичара из Јапана, Јужне Кореје, Бугарске, Србије, Хрватске и БиХ.

Вујановић је истакао да је ријеч о једној од најбољих колонија до сада. Са њим се сложио и оснивач и умјетнички руководилац "АРТ симпозијума Јахорина" Лазо Савић, који је истакао да је овогодишња колонија била веома продуктивна и да је резултирала са 40 умјетничких дјела високе ликовне вриједности.

Савић је међу овим дјелима посебно истакао скулптуру у дрвету јасен, висине два метра, која представља портрет дјевојке из Јапана. Тим поводом обратио се и вајар из Јапана Кота Сакаи, који први пут учествује на колонији.

- Свака скулптура коју израђујем представља дио мене, а да бих је направио, потребно ми је мјесец дана. Међутим, овдје сам имао двије седмице на располагању, па сам се плашио да нећу испоштовати рок, али сам успио на крају - истакао је Сакаи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана