Занимљива пројекција филма на отвореном: Разговори са другим женама уз кишу

Срна
Занимљива пројекција филма на отвореном: Разговори са другим женама уз кишу

Бањалука - Изгледа да Удружење грађана "Култура култури" и киша имају потписан неки тајни споразум, па неким чудом без обзира на то што она "посјети" готово сваки догађај у њиховој организацији, публику не може растјерати.

Тако је било и у понедјељак увече на паркингу испред Дома омладине гдје је деведесетак заљубљеника у седму умјетност, са великом пажњом гледало филм  "Шта друге жене говоре".

Пројекцијом и дискусијом руководио је наш драматург Славиша Радан. Како то обично бива, у моменту када је било најзанимљивије, почела је киша, међутим скоро нико од присутних није могао "одустати" од филма, занимало их је шта ће се на крају десити, посебно из разлога што је филм режиран и сниман на специфичан начин, што је сценарио одличан, а прича искрена и животна.

И Данијел Михић у име Удружења "Култура култури" рекао је да се у моменту када је почела киша десило нешто неуобичајено.

- Умјесто да гледаоци прихвате да се пројекција прекине и одгоди за неко друго вече, велика већина се сложила да се емитовање настави унутар Дома омладине. Свако је узео своју столицу и за двадесетак минута пројекција је неометано настављена у холу Дома - испричао је он.

Након завршетка филма, Радан је пустио пјесму "Емина" Алексе Шантића коју је извео покојни Цуне Гојковић и наредних сат времена водила се изузетно занимљива дискусија о филму.

- Ово је до сада убједљиво најпосјећенији догађај коју су организовали чланови ИГ "Култура култури" и заиста радује податак да се све више људи одазива на позиве и жели да активно учествује у културним догађајима - срећан је Михић.

А. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана