Заблаћански: Серија Убице мог оца је писана феноменално

Танјуг
Foto: Tanjug

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор био је глумац Иван Заблаћански који је говорио о улози у серији "Убице мог оца" и свом раду у Београдском-драмском позоришту.

Заблаћански је рекао да од прве сезоне серије "Убице мог оца" игра инспектора за увиђаје Владу који "све ради без агресије, тихо, полако". "Сад је Влада у петој сезони напредовао, има своја самостална испитивања.

Добио је повјерење колега и онда му дају више задатака. Владо је неко коме једва чекам да се вратим", рекао је Заблаћански. Екипу серије "Убице мог оца" Заблаћански описује као добре и професионалне људе, који се знају из ранијих пројеката, "на челу са Наташом Дракулић која је то написала феноменално". "Обрађују се и неке важне теме, прича се о вршњачком насилу, сектама, стварима које су важне да се говоре и да се скрене пажња колики је проблем и како то решити.

Ми из полиције се трудимо да то ријешимо на најбољи могући начин", нашалио се глумац. Заблаћански је открио да је "енергија добра на сету" и да се зна десити понека шала са Вуком Костићем, Марком Јанкетићем, Марком Васиљевићем и Слободом Мићаловић, али на минут, два а онда се "љути професионалци враћају на решавање случајева". У

питан како успикева да усклади обавезе у матичном БДП-у и снимања серија, Заблаћански је признао да му се дешавало да има "у једном дану два снимања и и пробу, а некад и снимање и представе и пробу". "Како то хендлујем и даље не знам. Ја сам на лимунади. То је вероватно нешто што ме држи. Одмарати се што више. Кад год видим столицу ја седем и одморим. Дешава се да глумци не спавају по сат, два у неколико дана", открио је Заблаћански. Тренутно снима серију "Коло среће" где га на сету сви знају као "неког ко може и на пиксли да заспи".

Заблаћански је рекао да би волео да и даље успијева да игра у БДП-у и да снима серије, додавши да се захваљује оргаизаторима на обе стране којима није лако да све посложе, поготово уз корону и бројна отказивања и одлагања. Упитан да ли осећа притисак као син глумца Миленка Заблаћанског (1955-2008), млађи Заблаћански је рекао да је поносан на свог оца али да гради свој глумачки пут.

"Ја сам свог оца обожавао али више личим на мајку. Постоји упоређивање али потпуно смо различити глумци и то ми је и драго, јер нас гледају одвојено. Немам никакву врсту оптерећења, само велико задовољство што ми је био отац", закључио је глумац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана