За Дјечије позориште Републике Српске шест награда у Бугојну

M.M.
За Дјечије позориште Републике Српске шест награда у Бугојну

БУГОЈНО - Жири 25. Сусрета позоришта/казалишта лутака БиХ у Бугојну, који је радио у саставу Зоран Ђерић (предсједник), Јасминка Пожег-Божута (чланица) и Маја Лучић (чланица), од седам категорија, додијелио је шест награда Дјечијем позоришту Републике Српске.

Награду за најбољу представу у цјелини добила је представа "Седам гавранова", Јакуб Максимов награђен је за најбољу режију, док је комплетан умјетнички ансамбл представе добио је Награду за колективну игру.

Лазар Новков и ансамбл Дјечијег позоришта Републике Српске освојили су признање за креацију и поезију анимације звука, док је глумац Слободан Перишић добио признање за анимацију лутке Врачаре.

Награду дјечијег жирија за најбољу представу такође је добила представа

"Седам гавранова".

У представи "Седам гавранова" играју Александра Спасојевић, Слободан

Перишић, Душко Мазалица Александар Бланић, Ђорђе Јанковић, Саша Терзић, Драган Вучић и Раде Костић.

- Глумачка награда за овај ансамбл још једном доказује да глумци Дјечијег позоришта Републике Српске снагом импресивне колективне игре, партнерским прожимањем и уједначеношћу тима који игра као један, плијене сценом, што ову награду чини изузетном. Наиме, ансамбл Дјечијег позоришта важи као један од најбољих глумачких тимова, а снага њихове колективне игре ни овај пут није оставила равнодушним још један међународни жири - саопштено је из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана