За бибилиотеку у Кикинди - 250 књига

Срна
Foto: Срна

КИКИНДА - Представништво Републике Српске у Србији донирало је данас 250 књига Народној библиотеци у Кикинди.

Донацију је уручио шеф Представништва Млађен Цицовић, који је рекао да је ријеч о акцији коју Представништво спроводи већ осам година и током које је библиотекама широм Србије уручено више од 10.000 књига.

"После сваког сајма књига (у Београду), ми књиге које издавачи из Републике Српске представили на сајму, поклањамо библиотекама широм Србије", рекао је Цицовић новинарима.

Он је нагласио да је најважније да постоји изузетна спремност да се ради на очувању српског народа и националног идентитета на овом простору.

"То право потпуно исто дајемо свим другим народима, јер нема будућности ако сви на овом простору не будемо срећни", рекао је Цицовић.

Он је истакао да је Представништво спремно да са Кикиндом сарађује у свим областима које афирмишу књигу, а гдје спада и организовање књижевних сусрета.

Према његовим ријечима, тиме би на најбољи начин дали допринос очувању српске културе, традиције језика и писма.

"Када очувамо наш национални идентитет, имајући у виду да смо радан народ, онда ћемо сигурно имати и економску и сваку другу будућност на овом простору", рекао је Цицовић.

Директор Народне библиотеке Бане Марјановић и градоначелник Кикинде Ненад Лукач захвалили су на донацији, те изразили спремност за сарадњу у разним областима.

"Данас смо разговарали и о могућој сарадњи на плану посвећивања пажње маргиналним групама и људима са посебним потребама", рекао је Марјановић.

Према његовим ријечима, сарадња на помоћи слабовидим лицима ће се одвијати у склопу размјене искустава са једном организацијом у Бањалуци која врло добро ради на том плану.

"Идеја је да књижевници из Српске буде наши гости и презентују свој рад и да сарадња буде двосмерна, односно да ми наше писце промовишемо у Републици Српској", рекао је Марјановић.

Лукач је навео да је данас покренуто низ акција и пројеката који ће бити заједнички реализовани.

"Град Кикинда који са Републиком Српском има нераскидиве везе наставиће да одржава и унапреди односе и везе са свим градовима у Српској", рекао је Лукач.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана