Вулетић: Пробили смо лед са серијом Породица

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" био је редитељ Бојан Вулетић који је говорио о недавно емитованој серији "Породица", њеном пријему у јавности, утицају који ће имати, као и о свом будућем пројекту.

Прије неколико мјесеци, велика прашина се подигла око серије "Породица", која приказује околности изручивања Слободана Милошевића Хашком трибуналу, а Вулетић сумирајући утиске каже да је серија што се тиче пријема у јавности "превазишла и најбоља очекивања".

"Показало се да обични гледаоци реаговали другачије од политичара. Чини ми се да су много боље размели понету и идеју. Политичари су као и увек крајње искривљено из својих личних политичких разлога коментарисали, а да се серија није ни завршила", рекао је редитељ.

Према његовим ријечима, то је "дијагноза овог друштва, да немамо стрпљења да саслушамо другог, да одгледамо нешто до краја да разговарамо, већ одмах износимо своје мишљење".

Прошло је 20 година од како је Милошевић изручен Хагу и појавила су се нове генерације младих људи који не знају ништа о томе, што је потакло Вулетића да серијом проговори о "времену које перфсонификује његова владавина и последице које и данас живимо".

"Није била идеја серије ни мене лично да доносимо пресуде или да стајемо на једну страну... Потпуно је јасно шта смо живели и где смо данас. Амбиција серије је била да дамо одговоре зашто живимо ово што живимо данас и као смо до овога дошли", рекао је Вулетић.

Упитан да ли би био спремни да поново уђе у пројекат који се односи на недавну прошлост, са јаким политичким примјесама, Вулетић је рекао да се бирајући пројекте не руководи политичким или трендовским стварима, већ бира оно што га у том тренутку интересује.

"Што се тиче ''Породице'' мислим да смо успели да пробијемо лед и покажемо да можемо да се доста храбро носимо са скорашњом прошлошћу. Ова серија отвара врата и другим ауторима да се ухвате у коштац са оваквим темама", нагласио је Вулетић.

Следећи пројекат на коме Вулетић ради је филм у фази претпродукције "Бела недеља" који говори о актуелној теми претварања лажи у истину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана