Вук Костић одликован на Дан Државности за културни допринос

tanjug
Foto: printscreen

БЕОГРАД - Познати глумац Вук Костић добио је златну медаљу за изузетне заслуге у јавним и културним дjелатностима, а посебно у области глуме, коју му је данас уручио предсjедник Србије Александар Вучић.

Костићу је ово вредно одликовање додjељено на свечаности организованој поводом Дана државности Србије, на којој су признања додjељена и осталим лауреатима и појединцима, као и институцијама заслужним за унапређење културе, просвjете, привреде и спорта у земљи.

Костић је казао да му је на данашњој свечаности додjелом Златне медаље за културни допринос учињена велика част.

"Ово је изузетна част, желео бих да поздравим своју мајку и овај орден њој посветим, зато што мислим да ће она бити најсрећнија", казао је Костић.

Рекао је да је у фамилији имао предака који су на "својим прсима носили Обилићеве или Карађорђеве звезде", те изразио задовољство што је на овај начин допринео породичној традицији.

Захвалио се предсjеднику Србије Александру Вучићу и министарки културе Маји Гојковић на иницијативи да на овај начин буде награђен за свој рад.

"Ово ће да буде подстицај, али и опомена да будемо најбољи што можемо", поручио је Костић.

Вук Костић је српски позоришни, филмски и телевизијски глумац и унук једног од оснивача и глумца првог позоришта у Прокупљу, прijе Другог свjетског рата.

Његове најпознатије улоге су у филмовима "Апсолутних сто", "Непријатељ" и "Мала ноћна музика", серијама "Убице мога оца" и "Горки плодови", а чувен је и по главној позоришној улози у представи "Велика драма".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана