Вуди Ален најавио мемоаре, син Ронан оштро критиковао издавача

Agencije
Вуди Ален најавио мемоаре, син Ронан оштро критиковао издавача

Ронан Фароу, син Вудија Алена, оштро је критиковао најаву издавачке куће "Хечет" о скором објављивању мемоара његовог оца и америчког редитеља, казавши да више неће радити за исту издавачку кућу и да ће је напустити.

Ронан, коме је "Хечет" у октобру прошле године објавио књигу 'Catch and kill', рекао је да га је "разочарало" сазнање о томе да издавачка компанија намjерава да објави Аленову аутобиографију. У својој је књизи изнио податке до којих је дошао истражујући оптужбе за сексуално злостављање за које је оптужен амерички филмски продуцент Харви Вајнстин.

"Хечет није проверио садржај ове књиге", сматра Аленов син, који се одавно дистанцирао од оца. Додаје како издавач није ступио у контакт с његовом сестром Дилан да би упоредио Аленову и њену верзију приче, што је за њега "некритичан изостанак професионализма".

Његова сестра Дилан, усвојена кћерка Мије Фароу и Вудија Алена, која тврди да ју је редитељ злостављао 1992. кад је имала само седам година, одлуку "Хечета" назвала је "дубоко узнемирујућом" и "издајничком".

"То упућује на изостанак етичности и саосећања за жртве сексуалних напада", коментарисао је Ронан Фароу.

Откако је у октобру 2017. покренут покрет #МеТоо ни Вуди Ален није поштеђен оптужби за сексуално злостављање.

Дилан Фароу, која данас има 34 године, 2014. је поновила оптужбу против Алена, што је њеног усвојитеља подстакло да је још једном оповргне. Но, издавачка кућа брани своју одлуку о објави Аленових мемоара, под називом 'А пропос оф Нотхинг', преноси Н1.

"Не допуштамо да се било ко меша у наш издавачки програм", био је јасан извршни директор америчког огранка француске издавачке куће.

Издавач "Гранд Централ Публисхинг", америчка филијала "Хечета", у понедељак је, на изненађење многих, објавио да располаже правом на објаву мемоара њујоршког редитеља, те да ће се књига на полицама књижара наћи 7. априла.

"Хечет" је објавио да је реч о "свеобухватном приказу живота Вудија Алена, како приватног тако и професионалног".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана