Вучић: Радмила Живковић била велика дива наше филмске и позоришне уметности

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици и колегама поводом смрти глумице Радмиле Живковић и истакао да је била једна од великих дива наше филмске и позоришне умјетности и изузетна глумица која је невјероватним талентом и посвећеношћу умјетности обиљежила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта.

 Вучић је навео да је са тугом примио вијест о смрти Живковић, и истакао да су њена страст према глуми, бравурозне роле и маестрални таленат да публици приближи сложене ликове са јединственом дубином и аутентичношћу, на најбољи начин одражавали њен умјетнички сензибилитет.     

"Беспрекорно и упечатљиво је умела да оживи ликове из свих сфера живота, дајући глас њиховим емоцијама и личним причама, које и данас памтимо.

Имао сам изузетну част и привилегију да Радмили Живковић додијелим Сретењски орден другог степена за изузетне заслуге и допринос умјетности, у коју је уткала и богато културно насљеђе наше земље, на њој својствен и заиста јединствен начин", наводи се у телеграму саучешћа.

Он је изразио увјерење да ће њена изузетна личност и умјетнички интегритет, као и печат који је оставила у глуми, наставити да инспирише генерације младих уметника.

"Изражавам дубоко саучешће Радмилиној породици, колегама, пријатељима и поштоваоцима", наводи се у саучешћу предсједника Вучића.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана