Вриједно признање: Златна буклија за емисију „Тајне музеја“

Б.П.
Вриједно признање: Златна буклија за емисију „Тајне музеја“

БАЊАЛУКА-Документрана емисија „Тајне музеја“ у продукцији АТВ-а , награђена је првом наградом за документарни студиј о умјетности на 16. Међународном фестивалу документарног филма „Златна буклија“ у Великој Плани.

Емисија чија је ауторка Ена Митровска, а редатељка Ања Кавић бави се  културном и историјском баштином Републике Српске. Ријеч је о 15 емисија у којима се гледалац детаљније упознаје са мање или више познатим артефактима, збиркама, легатима, предметима из разних периода људског друштва кроз занимљиве приче кустоса музеја широм Српске кроз њихове депое и архиве.

Свако издање емисије је посвећено једном музеју.

 „Тајне музеја“ су својеврстан „behind the scene“ пројекат или пројекат иза кулиса који на један приступачан начин даје увид на све оне приче музеја „скривене” од очију јавности. Овом приликом је награђена прва епизода серијала „Тајне музеја“ која представља увод у серијал те гледаоцима даје одговоре на питања: Шта је то појам музеологије, који су то музеји у Републици Српској, колико је важно имати увид о историји и култури једног народа и шта је то све што можемо открити у наредним издањима. Саговорник је Ивана Панџић, кустос и археолог Музеја Републике Српске.

У ауторској екипи налазе се још камермани Вања Милошевић, Лука Ручнов и Ђорђе Бојић, монтажер Владимир Милојевић, графички уредник Александар Матић, док је текст читала Зорица Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана