Врапчићи: Промовисали нови албум Тајна највећа

Срна
Врапчићи: Промовисали нови албум Тајна највећа

Бијељина - Бањалучки Дјечији хор "Врапчићи" одржао је вечерас у Бијељини концерт на којем је промовисан њихов нови албум "Тајна највећа".

Диригент Хора "Врапчићи" Бранислав Ђаковић рекао је новинарима да вечерашњи концерт у Центру за културу "Семберија", осим промоције новог албума, представља и ретроспективу пјесама уз које су дјеца одрастала.

Он је истакао да "Врапчићи" снимају и десети албум, а вечерашњи концерт организован је и са намјеном да се бијељинском Дјечјем вртићу "Чика Јова Змај" уручи разглас, миксета, звучне кутије и микрофони.

"Прошле године смо радили неколико концерата за вртиће који су поплављени, у Челинцу, Бијељини..., што потврђује да, осим свог промотивног рада, имамо хуманитарне активности", рекао је Ђаковић.

Дјечији хор "Врапчићи" постоји од 1993. године, до сада је објавио девет студијских албума, а учествовао је на бројним домаћим и иностраним фестивалима.

Кроз школу "Врапчића" прошло је око 2.000 чланова, узраста од три до 12 година. "Пјевамо своје пјесме, пјесме уз које дјеца одрастају, наши текстови нису компликовани, наша мелодија је прелијепе, а текстови савремени", рекао је Ђаковић.

Као гости концерта вечерас су наступили и Мали хор "Србадија" и Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Плетеница" из Бијељине.

Диригент Дјечијег хора "Србадија" из Бијељине Јелена Милићевић Тракиловић изразила је задовољство вечерашњим наступом у којем су игра и пјесма најмлађих одушевили бројну публику.

"Ово је вече у којем смо се представили богатим сценским наступом, нашим пјесмама", рекла је Тракиловићева, напомињући да је ово вече и хуманитарног карактера, с обзиром да ће Дјечији вртић "Чика Јова Змај" добити неопходни разглас и другу музичку опрему, која је страдала у прошлогодишњим поплавама.

Она је додала да је посебно задовољство наступати са "Врапчићима", те да је ово први заједнички наступ два хора.

Разноврсност дјечијих пјесама и богат сценски наступ два хора употпунили су и малишани Културно-умјетничког друштва "Плетеница", међу којима је вечерас најмлађи био четворогодишњак. /крај/зс/дад/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана