Владимир Ђорђевић: Филмски Бруклин на малој сцени

Александра Маџар
Владимир Ђорђевић: Филмски Бруклин на малој сцени

Бањалука - "Изгубљени у Бруклину" биће модерна мултимедијална представа испреплетена видео-материјалом, који доприноси аутентичности приче и даје филмску ноту, што ће је учинити изузетно динамичном и савременом.

Овим ријечима за "Глас Српске" глумац Народног позоришта Републике Српске Владимир Ђорђевић описује нови комад, који ће свој први "позоришни ваздух" удахнути почетком децембра на малој сцени "Петар Кочић" у националном театру.

Осим глумачких креација, публика ће имати прилику да види и Ђорђевићеве редитељске способности. Драматизацију текста радили су, као већ провјерена екипа, Милан Гајић и Марио Ћулум. Жељку Еркићу повјерена је главну улога Џоа Молера, који је и аутор дјела, док је Ђорђевић сам себи дао задатак да оживи остале ликове који се појављују у представи.

- Увек сам имао среће у сарадњи са партнерима у представама у којима сам играо и које сам режирао, тако да ће ми и сада бити задовољство радити обе ствари истовремено - рекао је Ђорђевић.

Прилику да обогати своје искуство добио је и млади редитељ Душко Станивук, као асистент режије.

- Душко ми је до сада помогао у снимању видео-материјала за представу, заједно са Дајаном Јаворцем, Немањом Савановићем, Огњеном Богдановићем и Драганом Мајкићем - истакао је Ђорђевић.

Да мала сцена у позоришту има посебну драж, због близине публике, стварајући посебан осјећај интимности, потврдио је и Ђорђевић.

- Рад на малој сцени не дозвољава глумачкој игри да буде пренаглашена, већ да остане истинска и уверљива за гледаоца, који може да се поистовети са ликовима у представи. То је оно што ме посебно привлачи да играм и режирам на малој сцени - нагласио је Ђорђевић.

Прича

- Овај комад је прича о српским емигрантима који се боре за свој опстанак у САД. Акценат је стављен на једног српског емигранта, који ради тешке физичке послове, кроз које упознаје људе других националности. Покушавајући да се избори са проблемима живота у туђини, упада у низ трагикомичних ситуација - казао је Владимир Ђорђевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана