Влада ће обезбиједити новац за куповину возила Народном и Дјечијем позоришту Српске

Срна
Влада ће обезбиједити новац за куповину возила Народном и Дјечијем позоришту Српске

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске обезбиједиће средства за куповину новог комби возила за глумачке ансамбле Дјечијег и Народног позоришта Републике Српске, речено је Срни у Влади Српске.

Договорено је да службе два позоришта обаве избор и набавку возила, које ће бити у складу са њиховим потребама, а Влада ће обезбиједити средства.

Предсједник Владе Радован Вишковић изјавио је Срни да су Народно и Дјечије позориште институције културе од изузетног значаја за Републику Српску, те да вјерује да ће набавком новог комби возила бити омогућено успјешније и лакше обављање професионалних обавеза и задатака глумаца и осталих заполених у оба позоришта.

Премијер Вишковић је поручио да ће Влада наставити да пружа подршку институцијама културе и додао да је Влада обезбиједила и финанијска средства у износу од 135.383 КМ у сврху санације и уређења просторија у Дјечијем позоришту Републике Српске.

Санацијом Дјечијег позоришта Републике Српске, као републичке установе културе која је задужена за културни развој најмлађих, предвиђени су припремни, зидарски, молерско-фасадерски и подополагачки радови, као и радови на водоводним и канализационим инсталацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана