"Вива вокс" отвара "Кестенбург"

Srna
"Вива вокс" отвара "Кестенбург"

БАЊАЛУКА - Спектакуларним концертом а капела хора "Вива вокс" из Србије свечано ће 16. новембра, у Културном центру Бански двор у Бањалуци бити отворен Фестивал студентских позоришта "Кестенбург".

"Позивам грађане да дођу на јединствен догађај у Бањалуци и уживају у музици коју поздравља публика широм планете, те сазнајте како 'Вива вокс' и 'Кестенбург' постају вриједност епохе", рекао је директор овог фестивала Александар Пејаковић.
Он је навео да ће у такмичарском дијелу Фестивала, који организује Бањалучко студенстко позориште, бити одигране три представе студената са три континента Азије, Европе и Америке.
"Ове три представе изабрали смо од 87 пријављених. Велика заинтересованост студентских позоришта из цијелог свијета потврда је квалитета нашег фестивала", рекао је Пејаковић.
Он је додао да ће и ревијални програм Фестивала бити веома занимљив, те да се ове године уводе и стручна предавања, тако да ће у гостима бити и чувени професор Иван Меденица.
Пејаковић је истакао да је, осим афирмације Бањалуке у области позоришног стваралаштва студената, циљ Фестивала и да се виде достигнућа студената из других земаља.
Покровитељ Фестивала студентских позоришта "Кестенбург" јесте кабинет предсједника Републике Српске. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана