Витомиру Ћурчину награда “Златни афоризам”

Срна
Витомиру Ћурчину награда “Златни афоризам”

МРКОЊИЋ ГРАД - Витомир Ћурчин из Зрењанина добитник је награде “Златни афоризам”, коју додјељује Клуб умјетничких душа из Мркоњић Града за најбоље написан сатирични афоризам, поводом 1. априла - Дана шале.

Награђени афоризам гласи: “Кад дивови потежу конопац, највише пати изгажена трава”.

На 21. међународни конкурс хумора и сатире о теми “Повуци-потегни”, који је мркоњички Клуб умјетничких душа расписао прије мјесец дана, пријавило се 88 аутора из Србије, Републике Српске, Хрватске, Сјеверне Македоније, Бугарске и Црне Горе са више од 1.200 афоризама и других сатиричних форми.

У Мркоњић Граду вечерас је одржано књижевно вече на којем су промовисани пристигли радови.

Предсједник Клуба умјетничких душа Слободан Ћоћкало рекао је новинарима да се нада да су улазећи у трећу децинију овим конкурсом успјели да оставе значајан траг на пољу хумора и сатире.

“Задовољни смо и одзивом и крајњим резултатом јер ово је заиста вриједно и Мркоњић Град постаје и пријестоница хумора и сатире. Сви радови биће објављени у заједничком зборнику”, истакао је Ћоћкало.

Књижевник из Шипова Милан Тривунчић навео је да је ово дружење у Мркоњић Граду постало традиционално поводом 1. априла.

“Ово су лијепи сусрети, а афористичари и писци могу да кажу оно што их боли. Тема је била занимљива, јер је код нас све повуци-потегни”, рекао је Тривунчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана