Вишак вјетра Дане Комљена видјело хиљаду гледалаца

Ц. М.
Вишак вјетра Дане Комљена видјело хиљаду гледалаца

Локарно - Премијеру филма "Вишак вјетра" доживљавам као корак према наредном филму који ћу радити са Бобаном Калуђером, који је заједно са братом Дејаном играо у филму.

Рекао је ово Бањалучанин Дане Комљен послије свјетске премијере свог краткометражног остварења на 67. филмском фестивалу у Локарну у Швајцарској. Филм је приказан у сриједу у оквиру званичне конкуренције "Парди ди Домани".

- "Вишак вјетра" у Локарну је погледало хиљаду људи и било је посебно задовољство изаћи на бину и поклонити се публици - каже Комљен.

Према његовим ријечима, филм се допао публици и сматра да је то био важан корак за њега и Бобана да покажу шта су заједно направили.

Бобан Калуђер истиче да је снимање протекло без проблема и да се све одвијало уиграно, као и да је Комљенова јасна визија много олакшала цијели процес. Продуцент Зоран Галић рекао је да је срећан што је бањалучка "Визарт" продукција учествовала у овом пројекту, а нада се да ће наставити сарадњу са Комљеном.

- Фестивал у Локарну је значајан за екипу филма, али и за развој кинематографије у Републици Српској која је посљедњих година у кризи - истакао је Галић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана