„Вихораши“ учествовали на сабору у Сомбору

СРНА
„Вихораши“ учествовали на сабору у Сомбору

ДЕРВЕНТА- Представници Српског књижевног клуба "Вихор" из Дервенте учествовали су на сусретима "Матица-дијаспора" у Сомбору, који су одржани у организацији Завичајног удружења Срба "Коријени" Сомбор.

Промовисано је стваралаштво Раде Китић Ћошан из Модриче, односно романи "Косана" и "Прљави додири" о којима су говорили књижевници Љутомир Рундић Романијски и Илија Павловић.

Књижевник Милорад Мишо Ђурђевић из Дервенте говорио је о теми округлог стола "Ћирилица данас" кроз излагање "Ћирилица постојања вриједна".

На сусретима, одржаним током викенда у Српској читаоници "Лаза Костић" у Сомбору, организовано је представљање пјесника на поетској вечери.

Учесници сусрета положили су цвијеће на гроб Душана Секулића који је претходних година успјешно водио сомборско Удружење "Коријени", а преминуо је 26. августа ове године.

Они су посјетили и гроб српског књижевника и пјесника Лазе Костића.

Манифестација "Матица дијаспора" одржана је 14. пут уз подршку Града Сомбора, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са вјерским заједницама и Покрајинског фонда за пружање помоћи прогнаним и избјеглим лицима и сарадњу са Србима у региону. /крај/нс/љљ/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана