Вида Давидовић побједница конкурса Стеријиног позорја

Илијана Божић
Вида Давидовић побједница конкурса Стеријиног позорја

НОВИ САД – Текст „Мали ратови и кабине Заре“ Виде Давидовић проглашен је најбољим остварењем на конкурсу Стеријиног позорја за оригинални домаћи драмски текст за 2021/22. годину.

Рад, пристигао под шифром onthefloor, жири у саставу Спасоје Ж. Миловановић (предсједник), Мирко Демић и Душан Петровић, одлуку је донио једногласно.

Давидовићева је рођена 1998. године у Источном Сарајеву, основну и средњу школу завршила је у Бањалуци, док је основне студије завршила на Факултету драмских уметности у Београду, на смјеру драматургија. Тренутно је студентикиња мастер студија на Факултету драмских уметности у Београду, на смјеру за теорију драмских умјетности и медија.

Ауторка је драматизације „На рубу памети/Пијана ноћ 1918“, рађене по мотивима дјела Мирослава Крлеже и Тене и Иве Штивчић, а у режији Марка Мисираче. Радила је на пројектима „Со на ране“ Тее Матановић, у режији Растислава Ћопића, „Онај који говори да, онај који говори не“ у режији Николе Бундала, те на представи „Бањалука“.

Такође, радила је адаптацију „Сна летње ноћи“ за оперско извођење, асистирала на тексту „С дуге стране јастука“, те радила на адаптацији „Дон Жуана“ у режији Марка Мисираче, али и на комаду „Бруклин и мачке у контејнерима“ у режији Андреје Каргачин.

Сценаристкиња је филма „Матура“ у режији Гвоздена Илића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана