Вид Вицко Вукелић у Будви „Пјевао о љубави“

И. Б.
Вид Вицко Вукелић у Будви „Пјевао о љубави“

БУДВА - Дјечији пјесник Вид Вицко Вукелић био је гост на Фестивалу за дјецу „Мале морске пјесме и приче” који је трајао од 30. марта до 2. априла, а у организацији Јавне установе Народна библиотека Будве и невладине организације „Драмски студио Будва”.

Програм овогодишњег, деветог по реду фестивала „Мале морске приче и пјесме”, почео је 30. марта од 18 часова изложбом „Блиц од палубе” која је била постављена у биоскопу Cadmus Cineplex, а на истом мјесту од 19 до 20 часова организована је и радионица глуме.

Учесници фестивала су у четвртак, од 10 до 14 часова, имали књижевну шетњу „Ђир по Будви”, а након одмора од шетње, у термину од 16 до 18 часова, наоружани знањем учествовали у Књижевном квизу у Народној библиотеци Будве, а Вукелић је био члан жирија.

Петак, 1. април, био је резервисан за програм „Писци од палубе” и књижевне радионице у Народној библиотеци Будве на којима су представљени: Николета Новак, затим Вид Вицко Вукелић и његов поетски час „Пјевам о љубави” гдје су се чули громогласни аплаузи и одушевљење ученика и наставника. Затим пјесници Зоран Мићовић и Горан Радојичић

”Након гостовања „Писаца од палубе“, такође у Библиотеци, од 18 до 20 часова уприличен је округли сто.

Завршног дана фестивала, у суботу, на Академији знања организована је књижевна журка од 11 до 12 часова, а од 12 до 14 часова  уприличена је и свечана додјела награда „Мали/а од палубе” чиме је овогодишње издање фестивала затворено.

Сви програми су се одвијали у ЈУ Народна библиотека Будве, у амфитеатру Академије знања и у биоскопу Цадмус Цинеплеџ, а пријатељи Фестивала су: Општина Будва, ЈУ Народна библиотека Будве, НВО Драмски студио Будва, Академија знања, Туристичка организација Будве и биоскоп Cadmus Cineplex.

По завршетку фестивала у Будви Вукелић одлази у Сомбор на Фестивал забавне музике за дјецу „Шарени вокали“ гдје се изводила његова пјесма „Чудан лавеж“ и пјесма добија гран-при награду фестивала. Музику је радила Весна Вељковић а пјева Урош Ботуњац

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана