“Весели четвртак” објавио стрип “Дуго путовање”: Загор на Маршу суза

Б. П.
“Весели четвртак” објавио стрип “Дуго путовање”: Загор на Маршу суза

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Весели четвртак” у оквиру своје едиције “Одабране приче”, као 70. број објавиће “Дуго путовање”, епизоду стрипа “Загор”.

У питању је контроверзна прича, коју је написао Морено Буратини, док је цртеж урадио Александро Кјарола. Једна од оних епизода која дубоко дијели љубитеље овог стрипа на оне који су љути због модернизације њиховог јунака, док је други виде као право освјежење унутар серијала. 

- Загор покушава да помогне Сатку, индијанском адвокату, да спречи прогон Индијанаца Чироки из њихових домова. Да би их покушао спасити, Дух са сјекиром одлази чак у Бијелу кућу, да разговара с предсједником, али одмах потом одлази на западну границу, одлучан да се придружи каравану егзодуса, којем пријете бескрупулозни људи - пише у опису епизоде. У питању је епска прича, која укључује драму, авантуру, историјску реконструкцију па чак и дирљиву љубавну причу, инспирисану трагичним прогоном народа Чирокија познатим као “Марш суза”. Насловница је дјело славног Галијена Ферија, а стрип има 320 црно-бијелих страница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана